Η επίσημη σελίδα της ΑΡΚΑΔΙΚΗΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ. Κάντε και εσείς like για να βλέπετε προσφορές από προϊόντα σε σούπερ τιμές!

Δημοσιεύτηκε από Ορεινή Μέλισσα στις Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2016

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΚΥΝΗΓΙΟΥ


ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Ξύλινες κυψέλες στις χαμηλότερες τιμές της αγοράς - Μόνο 32€ η δυόροφη κομπλέ!!


ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΥΨΕΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ HONEYBOX. ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ!!! Όλες οι κυψέλες είναι κατασκευασμένες από άριστης ποιότητας...
Διαβάστε περισσότερα »



Σύγκριση πλαστικής και ξύλινης κυψέλης: Μετά από χρόνια χρήσης ποια αποδεικνύεται καλύτερη;


Πολλοί αναρωτιούνται αν πρέπει να αγοράσουν πλαστικές ή ξύλινες κυψέλες. Τα τελευταία χρόνια η μελισσοκομία στην Ελλάδα έχει προχωρήσει πολλά επίπεδα και αυτό οφείλεται στην μεγάλη...
Διαβάστε περισσότερα »



Μελισσοκομική Ζυγαριά SAVEBEES: Επανάσταση στη μελισσοκομία με «απίστευτες» δυνατότητες!


Μιλώντας με πολλούς επαγγελματίες μελισσοκόμους αποφάσισα να κάνω τη μεγάλη κίνηση και να προμηθευτώ την πρώτη μου μελισσοκομική ζυγαριά. Δεν υπήρξε μελισσοκόμος που να μην μου μιλήσει...
Διαβάστε περισσότερα »



Super προσφορά: Το μελοζύμ extra μόνο με 0.89 ευρώ +φπα. Για φούλ ανάπτυξη και παραφυάδες!!!


Μια super μελισσοτροφή σας έχω σήμερα συνάδελφοι σε τιμή που πραγματικά σπάει ταμεία! Όπως θα γνωρίζετε λαμβάνουμε καθημερινά μηνύματα από πολλούς συναδέλφους , και για την...
Διαβάστε περισσότερα »





Σκέψεις για την έναρξη!


Ασχολούμενος για τέσσερις δεκαετίες με τα καθημερινά του κυνηγίου στην πικρή πατρίδα μας, τα τελευταία χρόνια πάντα τέτοια εποχή είχα έναν κόμπο στον λαιμό. Γίνεται με καταφανή σκοπό ένας άτυπος διαγωνισμός δώρων-προσφορών προς τα μέλη των κυνηγετικών συλλόγων προς άγραν αδειών.

«Εμείς δίνουμε γ ιλέκο, εσείς μαχαίρι, οι γείτονες κιάλια και πάει λέγοντας».

Ετσι, σε νομούς όπου συνωστίζονται 6-7 σύλλογοι, αδειάζουν επικίνδυνα τα λιγοστά αποθεματικά των ταμείων στον βωμό της κάρπωσης μερικών δεκάδων και ενίοτε εκατοντάδων αδειών από παρακείμενους συλλόγους.

Βέβαια, αυτή η πανσπερμία των συλλόγων, αυτός ο βλακώδης τελικά κατακερματισμός δυνάμεων, ανάγεται σε μία προ τεσσαρακονταετίας εποχή, η οποία είχε άλλες ανάγκες και, κυρίως, έχει από χρόνια ξεπεραστεί.

Αποτέλεσμα μιας αναχρονιστικής νομοθεσίας, τροφοδοτήθηκε για δεκαετίες από τον αναμφισβήτητο έρωτα του Ελληνα για καρέκλες, προεδρεία και συνεπακόλουθα μικρομεγαλεία.

Και, τώρα, με πρόσχημα -εννοείται ότι εκφράζω προσωπική άποψη- τη δυσκολία αναθεώρησης της κείμενης νομοθεσίας κυνηγίου, συνεχίζουμε στον ίδιο ανάποδο ντορό. Και ας ξεκινήσω από τον σύλλογό μου, από την περιοχή μου, τη Θεσσαλονίκη.

Οκτώ σύλλογοι σε μία περιοχή πυκνοκατοικημένη, με συνολικό αριθμό 5.000-6.000 αδειών, στην καλύτερη περίπτωση, σε ένα εύρος πληθυσμού 1,1 εκατ. κατοίκων.

Τόσα χρόνια τώρα ο νόμος των συγκοινωνούντων δοχείων λειτουργεί «άψογα», περιλαμβάνοντας στην αυγουστιάτικη ατζέντα του καβγάδες, ίντριγκες, ατέλειωτες τσιπουροσυνάξεις.

Ολα για μια χούφτα άδειες και, στο τέλος, τα αποτελέσματα της αυγουστιάτικης γιορτής αδειών ακολουθούν τα τεκταινόμενα του κυνηγίου καθ' όλη την περίοδο, έριδες και προστριβές ακόμη και μέσα στους κυνηγότοπους.

Οδηγεί μάλιστα και σε χειρότερα καμιά φορά, όπως σε χαμηλότερες τιμές αδειών στην προσπάθεια προσέλκυσης ή, ακόμη χειρότερα, σε ατραπούς αποφυγής έκδοσης άδειας μέσω κυνηγετικών συλλόγων.

Ενα πανηγύρι με σίγουρο αποτέλεσμα τη φθορά του αγαπημένου μας κυνηγίου, που όλοι την καταλαβαίνουν -οι κυνηγοί μόνο βλάκες δεν είναι-, όλοι την ομολογούν, αλλά λίγοι είναι εκείνοι που κάνουν κάτι για να αλλάξει.

Και, βέβαια, η Θεσσαλονίκη αναφέρθηκε απλώς σαν παράδειγμα, δεκάδες είναι οι περιοχές όπου τα κακώς κείμενα θα συνεχιστούν, μάλλον, και τη φετινή χρονιά.

Στο αγριογούρουνο
Ενας μέσος κυνηγός αστικής περιοχής -ας πούμε Αθήνας ή Θεσσαλονίκης- δαπανά (ή καλύτερα δαπανούσε...) περίπου 50 ευρώ για βενζίνη σε κάθε έξοδο Σαββατοκύριακου και άλλα τόσα για διατροφή και λοιπά έξοδα. Στους περίπου πέντε μήνες της περιόδου θα κάνει είκοσι εξόδους, αφήνοντας ένα ποσό 2.000 ευρώ στα επαρχιακά κυνηγοτόπια.

Ε, λοιπόν, ερχόμαστε και του προσφέρουμε μια έκπτωση 10 ευρώ στην άδεια ή ένα γιλέκο αξίας 10 ευρώ και τον αποπροσανατολίζουμε από μια ρέγουλα, μια φυσική νομιμότητα, μια δικαιοσύνη παραδοσιακή, σπρώχνοντάς τον να βγάλει άδεια σε παρακείμενο και ενίοτε μακρακείμενο κυνηγετικό σύλλογο.

Και αρχίζουν μετά και τα παρατράγουδα στις παρέες των ομαδικών ειδικά κυνηγιών, όπως στο αγριογούρουνο. «Αυτός βγάζει άδεια στον τάδε σύλλογο, διώξτε τον από την παρέα, ο σύλλογος αυτός δεν κάνει αυτό ή κάνει εκείνο...».

Οσοι ξέρουν, και ξέρουν οι περισσότεροι εδώ μέσα, αυτά γίνονται, εις δόξαν του κατά τα άλλα παραδοσιακού πνεύματος αλληλεγγύης των κυνηγών.

Το κυνήγι χρειάζεται επιτακτικά πια ανασυγκρότηση. Και η ανασυγκρότηση πρέπει να προέλθει από τα σπλάχνα των κυνηγών, διαφορετικά κάποια στιγμή θα μας έλθει δοτή και μάλιστα από επικίνδυνα ανίδεους, είτε αυτοί είναι αποστειρωμένοι επιστήμονες του χώρου, είτε διορισμένοι εξωκοινοβουλευτικοί επαΐοντες. Και τότε θα είναι αργά για δάκρυα ή αγώνες.

Είναι ευκαιρία μεγάλη να ξεκινήσουμε από τη φετινή περίοδο μια ειρήνη ανάμεσα στους συλλόγους, με ειλικρινή και συναδελφική διάθεση επίλυσης μικροδιαφορών.

Το θέμα δεν είναι αν μπορεί κανείς να αλλάζει τόπο άδειας βάσει δασαρχείου υπαγωγής και τέτοια συναφή, αλλά γιατί να το κάνει.

Σε τι εξυπηρετεί τον κυνηγό μια αλλαγή, με δεδομένη την ενιαία αντιμετώπιση του κυνηγίου σε όλη την επικράτεια;

Μήπως δεν είναι η απλή προσφορά ενός δώρου τύπου γιλέκου ή μαχαιριού και είναι κάτι περισσότερο;

Μήπως η εξασθένηση μικρών παραδοσιακών συλλόγων, ευρισκομένων μάλιστα στην καρδιά των πιο σημαντικών κυνηγότοπων, πρακτικά μηδενίζει κάθε επωφελή για το κυνήγι παρέμβασή τους;

Υπάρχουν τέτοιοι σύλλογοι κατά δεκάδες σε όλη την επικράτεια, στερούμενοι πια και τα στοιχειώδη που είναι ο θηροφύλακας, ο γραμματέας, τα γραφεία.

Αυτές τις μέρες, εδώ και χρόνια πια, με την αλλαγή του κυνηγετικού τρόπου ζωής (εξοπλισμός, ευκολία μετακινήσεων, Ιντερνετ, εκθέσεις, ΜΜΕ) πολλές φορές παράγουμε προβλήματα με τη συμπεριφορά μας, παρά λύνουμε προβλήματα. Το 2015 δεν είναι 1970.

Την εποχή εκείνη, που την έζησα στα πρώτα μου κυνηγετικά βήματα, ουσιαστικά μιλούσαμε για ένα άλλο κυνήγι και δεν χρειάζεται λεπτομερής απεικόνιση διαφορών.

Είναι ασυγχώρητη πολυτέλεια η μεταξύ μας αντιδικία για μια χούφτα άδειες.

Το 2015 δεν είναι το 1970 και όποιος το καταλάβει πιο νωρίς θα είναι ο κερδισμένος. Και οι κυνηγοί και μάτια και αυτιά και γνώσεις έχουν. Ας το καταλάβουν όλοι, ειδικά οι διοικήσεις των συλλόγων.

ΑΠΟ ΤOYΣ ΣΩΤΗΡΗ & ΑΘΗΝΑ ΔΗΜΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΘΗΝΑ ΔΗΜΗΡΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Ξύλινες κυψέλες στις χαμηλότερες τιμές της αγοράς - Μόνο 32€ η δυόροφη κομπλέ!!


ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΥΨΕΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ HONEYBOX. ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ!!! Όλες οι κυψέλες είναι κατασκευασμένες από άριστης ποιότητας...